onsdag 22 oktober 2008

Fotat

När storebror var 4 månader fotade jag honom för att ha en bild på honom på väggen. Idag var det lillebrors tur. Jag har ju ingen bra kamera så det är ju tur att photoshop finns ;-) STOR skillnad med bara ett par knapptryck.

före:


efter:

Och här har ni storebror för tre år sedan:

tisdag 14 oktober 2008

Julkort?

Svärmor påminde mig nyss om att det var dags att tänka på julkorten. Hon är "såååå nyfiken" på vad det kommer bli i år. Vadå press??? Och jag har absolut INGA ideér! Dessutom ska två små nissar snällt ställa upp på mammas idéer i år. Snälla, hjälp mig med idéer och låt mig se era gamla julkort. *många idéer blev det*


Här är mina tidigare julkort: Förra året blev en nödlösning med sovande nisse eftersom han inte ville stå still en enda sekund under hela november och december ;-).





fredag 10 oktober 2008

Små roligheter...

... kommer ur Storebrors mun varje dag. Man undrar var han får allt ifrån.

Idag åkte vi spårvagn till Lek- och buslandet. Storebror ville naturligtvis klättra på sätena men efter en stund ville jag att han skulle sätta sig ner:

-Snälla, vill du sätta dig ner?
-Bra mamma! Tack för att du sa till mig.



Jag har inte riktigt vant mig vid att den värsta trotsen lagt sig. Jag häpnar över alla tack och okej då som jag får höra varje dag. Nu är det bara att njuta till nästa trotsålder infinner sig :-D

tisdag 7 oktober 2008

Lillebror



Lillebror idag. Tänk att jag inte ägt ett svart lakan förrän nu :-o

Den andra...

... av de två jag gjorde i förrgår. Den är helt förkastligt fotad, i lampljus på kvällstid, och det gula i hörnet är således alldeles kritvitt ;-)

Nu pågår projekt fotoalbum så nu blir det inget scrappat på ett tag (igen). Sönerna ska få varsitt (många lär det bli) vanligt fotoalbum också men när jag kollade i Storebrors album så var det inga kort framkallade sen 2006 :-o Igår blev jag sittande och sorterade ut 300 foton från 2007. Jag måste nog bli lite mer selektiv i mitt sorterande. :-D
Sex layouter kvar att göra för att slå förra årets skörd...

måndag 6 oktober 2008

Ny taktik

Jag har en ny taktik som kanske snabbar på antalet layouter i mina album. Det är att göra två stycken samtidigt. Vet att många gör så men jag har aldrig gjort det förrut. Det tar ju faktiskt inte så mycket längre tid, bara lite :-) Här är den ena av två som jag hann med igår när stora killarna var på utflykt.



Sen måste jag skälla lite på Scrapsystrarna som är så blygsamma och inte har annonserat på sin blogg om att de faktiskt är med i senaste numret av Vi Föräldrar ;-). Tyvärr har jag inte sett det själv än men får gå och köpa tidningen snarast. Gör det ni också!!!

onsdag 1 oktober 2008

Inte så lätt...

... att alltid bli jämförd med brorsan. På ena fotot är Storebror 2,5 månad och lyfter obekymrat på huvudet. På andra fotot är Lillebror 3 månader och orkar till slut lyfta huvudet, efter mycket lock från mamma. Lillebror verkar inte ha lika bråttom som Storebror och ligger hellre och sover om dagarna än ligger och tränar nacken. Mamma är mest lik Lillebror och njuter av tupplurarna på dagen ;-)


Och det är väl en himla tur att jag inte har tvillingar för då hade jag väl tvingat på dem likadana kläder, ve och fasa. :-)

Neeeej, vad det regnar!!! :-( Och jag som ska släpa med bägge barnen till BVC för vaccination.