tisdag 27 maj 2008

Glass

Ja, här scrappas det inte alls för tillfället. Det är lite tråkigt att aldrig uppdatera bloggen så ni får hålla till godo med foton. Idag blev det glass, årets första utomhus, och det måste naturligtvis dokumenteras ;-)

Det finns fördelar med att inte vara någon duktig fotograf; mobilen funkar fint att fota med om man är lika usel som mig *s*

Och ja, mamman åt också en glass ;-) Det dokumenteras antagligen på nästa veckas vägning *s*

Uppmärksamma läsare kan nog också se att mamman låtit frisören sätta saxen i lockarna. Lite pojkigare och lite busigare men precis lika söt :-)

onsdag 21 maj 2008

Utmaning!

Det här ska visserligen vara en renodlad scrapblogg men då det inte händer så mycket på den fronten så hoppar jag på en utmaning från Badankas blogg. Hoppa på du också!!! Eller varför inte göra en layout till din BOM med detta tema???

För 5 år sedan: Flyttade vi till Majorna, jag älskar att bo här! Vi var på cykelsemester i Skagen tillsammas med 8 kompisar. Jag påbörjar även min socionomutbildning.

För 3 år sedan: Var jag gravid med vårt första barn. Boade, sydde och pysslade. Senare samma år började jag scrappa. Jag träffade även nya vänner genom Familjeliv.

För 1 år sedan: Livet och studierna tuffar på och sonen växer!

För 3 månader sedan: Tog jag min socionomexamen. Gravid i 5:e månaden med andra barnet. Söker jobb.

Igår: Var jag ute och åt en god middag med vänner. Trevligt!

Idag: Plockar jag ihop ett RAK-brev, vattnar blommorna på uteplatsen och klappar på magen. Om ett par timmar träffar jag och sonen bästa kompisarna för lite lek och snack.

I morgon: Fortsätter jag boa och pyssla. Njuter av lugnet och leker med sonen.

Om 1 år: Är jag tvåbarnsmamma. Hoppas jag på att jag fått ett jobb. Jag åker på en shoppingresa till London med två goda vänner.


Om ni hoppar på utmaningen får ni gärna lämna en kommentar så jag får läsa och lära känna er lite bättre :-)

måndag 19 maj 2008

Och vinnaren...

...till denna lilla RAK




är....



















*trumvirvel*




SCRAPMOM!

Grattis till dig! Du kan väl inboxa mig din adress så kommer ett litet brev på posten i veckan.

onsdag 14 maj 2008

Picknick

Foton tagna med min mobiltelefon, helt okej faktiskt om man råkar gå ut utan kamera :-) Gjorde layouten igår kväll, relativt snabbt. Det går undan när jag har mina förberedda plastfickor med foton och papper :-) Men irriterande att vinylthickersen inte vill fästa ordentligt!


*Picknick*12*12

För övrigt har jag suttit i ett par timmar idag med mina nya Chatterboxalbum. Fört över layouter så att sonen numera bara har blå album. Det bruna tar jag till resealbum och de gröna får bebisen i magen. Men jag MÅSTE ha fler refillfickor. Helst NU!!! Någon som vet var jag kan hitta Chatterbox refill 12*12 med tre hål???

Och du, glöm inte lägga din kommentar till inlägget nedanför för chansen att vinna ett litet brev på posten :-)

tisdag 13 maj 2008

Bloggen fyller 1 år!

Idag är det ett år sedan jag började blogga! Detta måste naturligtvis firas med en utlottning av ett litet RAK-paket. Skriv en kommentar till detta inlägg, innan söndag den 18 maj klockan 24, så är du med i utlottningen.

Och dagen till ära bjuder bloggen på en layout som handlar just om mitt bloggande.


*Mitt liv som bloggare* 8*8

måndag 12 maj 2008

Publicerad på Swe-bloggen

En layout gjord efter förra veckans skiss av Helene på Swe-bloggen. Ett dokument över sonens första scrapförsök.



Vabbar idag eftersom sonen hade feber i går eftermiddag. Faktiskt ganska tungt att vara hemma med piggt barn när man själv är gravid, trött och orörlig. Sonen tillhör inte direkt gruppen barn som trivs med att gå hemma och pilla en hel dag ;-) Klockan 9-10 klättrar han på väggarna! En aktivitet förmiddag och en på eftermiddag är ett måste för att klara dagen. Idag har vi haft picknick och cyklat på gården med nya cykeln (nr 5 i ordningen!!!) och efter lunch får det bli en spårvagnsresa till BR för att köpa nya djur. Kanske får han scrappa lite också :-)

lördag 10 maj 2008

Reselayout

Idag bjuds det på en layout från en resa till varmare breddgrader. Inte för att det behövs just idag, vilket väder vi har!!! Tyvärr kan vi inte njuta av det här hemma eftersom sonen åkt på öroninflammation och har legat vaken och hostat hela natten. Nu har han fått antibiotika och då brukar han snabbt vara på benen igen.

Layouten är från en tremånadersresa i Asien 2002. Just det här fotot är från Koh Samui där halva dygnet tillbringades i vatten. Härligt! Blir faktiskt lite avundsjuk på min kompis som är där just nu. FUSKIS DÄR!

Jag hoppas även på lite tur för den här layouten är med i en lottdragning hos MiaSun som hade en utmaning att scrappa om resor. Passar mig bra nu när jag framkallat massa gamla kort :-)


*Koh Samui* 12*12

Ha en riktigt skön helg alla bloggvänner!!!

fredag 9 maj 2008

Göra vårfint

En färgglad layout från veckan som gått. Jag har upptäckt att grönt nog är favvofärgen när det gäller scrapbooking. Lite förvånande eftersom jag tidigare inte alls gillat grönt. Jag gav till och med bort mina gröna papper på en möhippa för två år sedan ;-)



Idag blir det nog att fylla poolen på uteplatsen för tredje dagen i rad. Underbart sommarväder!!!

torsdag 8 maj 2008

Skisstävling

Allt om scrap hade cybercrop i helgen och där bjöd bland annat Silwerstar på en skisstävling. Det här är mitt bidrag.


*Just nu* 12*12

I går satte jag mig och förberedde 8 nya layouter. Valde ut foton och papper så att det bara är att sätta igång och scrappa när tid infaller sig. Upptäckte att jag behöver köpa nya cardstock! Det trodde jag aldrig att jag skulle behöva :-) Med ett tidskrävande moment klart så fick jag faktiskt scrappat en LO redan i morse, INNAN sonen gick till dagis :-o Och jag blev superdupernöjd!!! Tror jag ska göra den till en tavla till sonens rum. Någon som vet var man får tag på 30x30-ramar som passar layouter?

onsdag 7 maj 2008

Fler till resealbumet

Här kommer ännu en reselayout från träffen i söndags. Har inte så mycket mer att säga om den än att det är kul att scrappa och återuppleva reseminnen.

Nu är det dags att gå till MVC...


*Chiang Mai* 12*12

tisdag 6 maj 2008

Mer från träffen

Här kommer en LO till min BOM. Den handlar om mitt största köp hittills i mitt liv. Efter år av skrotbilar fick vi nog och köpte en relativt ny bil. Småborgligt värre ;-) Ett motorstopp i centrala Göteborg, i ösregn och barn i bilen var droppen som fick bägaren att rinna över och två dagar senare var vi Volvoägare. Nu saknas bara villan och vovven ;-)

Och ja, jag ääääälskar dessa cirklar!!! Kan inte göra en layout utan dem!!! :-)


*Ny bil* 8*8

måndag 5 maj 2008

Nytt från scrapträffen!

Fixade en liten scrapträff igår med 5 scrappande kompisar (scrapsystrar x2, malin.d, Billan och Lisa). Det var verkligen jättekul och inspirerande att ha så goa scrappare omkring sig när man scrappar! Jag rekordscrappade sex stycken layouter mellan 11 och 19. Den här första gjorde jag efter en skiss på Scrapinspiration och den blev publicerad idag.

Tack tjejer för en trevlig dag!!! Jag tror det får bli en årlig tradition så boka en söndag i april/maj nästa år också :-)


*Taj Mahal* 12*12