måndag 31 mars 2008

Rösta!

Handen på hjärtat, hur DYRT blev mässbesöket? "Rösta" här ------->

söndag 30 mars 2008

Mässinköp

Jaha, då var mässan över för denna gång. Förväntningarna är så höga innan att det nästan blir ett antiklimax när man väl är där. Inte alls den berusning jag önskat mig. Hade heller ingen önskelista, mer än plastfickor, och jag blev överlycklig när jag hittade en packe 12*12 som passade mina Chatterboxalbum. Trots nästan inget i shoppingkassarna gick jag ut från mässan drygt 1000 kr fattigare. Fast det inkluderar inträde och DYR fika med trevliga tjejer (malin.d, annika5064, Camasunary och Marajjah). Kvällen avslutades med en supertrevlig middag med malin.d på EAT. Mycket trevlig kväll!!!


Foto på mina mässinköp. Har ett roligare foto på mina fikakompisar men jag har inte frågat dem än dom de vill bli bloggade :-)

onsdag 26 mars 2008

Mässbudget?

Ska du på mässan i Göteborg? Lägg din "röst" här ----------------->

Skatteåterbäring!!!

Från och med idag kan man deklarera på nätet.
Jag fick mig en glad överraskning när jag såg att jag kommer få tillbaka 13000!!! T r e t t o n t u s e n ! ! ! Det finns fördelar med att plugga och inte tjäna några pengar! :-)

Nu undrar jag bara vilken butik på mässan i helgen som godkänner att jag handlar på krita ;-)

Vi ses på mässan på lördag!!!

tisdag 25 mars 2008

Ljuvliga snö!

Vad underbart det är att vakna och se snöflingor stora som handflator segla ner utanför fönstret. Nog för att snön hade passat bättre runt jul, men snö är snö och jag är glad för att den kom till sist.

Här kommer en layout till min BOM som jag gjorde i veckan som gick. Får se om jag hinner fler i veckan som kommer. Tänkte att jag skulle omvandla mina två rese-LO i 8*8 till 12*12. Och sen måste jag ju faktiskt göra en inventering inför mässan på lördag.

Fotograf: ÅsaB :-)


*Äntligen en hobby* 8*8

lördag 22 mars 2008

Glad Påsk!

Önskar er alla en Glad Påsk med detta 32 år gamla foto. Jag har laddat med godis och hoppas att många fina påskkärringar och påskgubbar ringer på dörren idag.


Erkänn min tröja är snygg!?! Synd att inte mamma sparat mina coola 70-talskläder :-(

fredag 21 mars 2008

Ute före plogbilen!

Ibland är man glad att man har en morgonpigg son. Vi var ute redan 7.30 och åkte pulka. Så tidigt var inte ens plogbilarna vakna :-) Två och en halv timma åkte vi pulka i rädsla för att det var första och sista gången för den här vintern. Stackars sonen som inte minns pulkan från förra året pratade om hur roligt det var att åka "båten". För att inte tala om hur mycket "skum" det var i sandlådan, ja snö alltså. :-) Nu ska sonen till mormor och morfar och sova över. Själva ska vi på Lena & Orup ikväll. Ännu en examenspresent :-)

Jag hade egentligen tänkt att bjuda på ett 32 år gammalt påskfoto men det får vänta till imorgon :-)

torsdag 20 mars 2008

10 frågor om scrapbooking

Blev utmanad av Susanne H att svara på denna scraprelaterade enkät.

1. Gör du kort eller scrappar? Jag scrappar! Gör enstaka kort ibland men det är varken kul eller ger gott resultat.

2. Favoritfärg som du gärna använder? Oj vad svårt. Jag tror inte man kan hitta någon färg som är mer använd än någon annan bland mina layouter. ELLER???

3. Vilka dekorationer kan du inte vara utan? Räknar man alfabeten till dekorationer så svarar jag absolut det. Jag älskar att köpa alfabeten och har hur många som helst. Filt och knappar kör jag för närvarande rätt mycket av.

4. Vilket är ditt bästa köp? Skärmaskinen från Fiskars. Och min lilla papperssax. Och 3L taperunner (love it). Sen älskar jag min Tote-ally Cool som jag fick i examenspresent av svärmor.

5. Finns det något du ångrar att du köpt? Ja, massor! Mest småtjafs som dekorationer och papper som jag aldrig använt.

6. Vad för motiv scrappar du helst? Det varierar. Oftast tycker jag det är roligast att scrappa till min son. Men jag har även ett BOM-album och ett resealbum som är kul att scrappa till.

7. Finns det någon pysseltidning som du brukar köpa? Vilken? Jag prenumerarar på Scrapbooking mm. Tar mig alltid ett långt bad när den har kommit.

8. Favoritpysselblogg du brukar besöka? I min dagliga runda hittar man Scrapsystrar, annika5064 och SWE-bloggen. Sen finns det mängder av bloggar jag ofta tittar in i.

9. Vad/vem inspireras du av? Jag snappar ofta upp nån liten detalj eller ett upplägg på nån layout jag sett på nån blogg. Jag snappar mycket detaljer hos annika5064.

10. Om du fick 1000 kr och handla pysselsaker för, vad skulle du köpa då? Jag är i stort behov av album!!!

Jag utmanar annika5064 och scrapsystrar att svara på dessa frågor. Det är högst frivilligt ;-) Vill någon annan anta utmaningen så var så god! Meddela mig gärna om ni svarat så jag kan kika på era svar!
GLAD PÅSK!!!

onsdag 19 mars 2008

Utmaning!

Ja, det är verkligen en utmaning att göra ett resealbum i storlek 8*8. Eller totalt omöjligt till och med. Tusentals foton, tusentals minnen och sålunda en himla massa långa berättelser. Jag har än så länge bara gjort två layouter till albumet och funderar på att byta format till 12*12.


Det här är iallafall gårdagens LO. Ville egentligen ha med två foton till men det funkade inte. Jag fick dessutom "gömma" både ett foto och journalingen för att överhuvudtaget få plats.

Journalingen är skriven bak på tagsen:
"På millenniumskiftet befann vi oss på en tvådagars ökentur utanför Jaisalmer, vid gränsen till Pakistan. Vi red kamel och såg solen gå ner för sista gången på 1900-talet. Kvällen och natten var minnesvärd: Sång, musik, dans och mat tillsammans med indiska turister (och vår stupfulla chaufför). Vid tolvslaget bjöd alla på godsaker och vi delade med oss av våra djungelvrål. Vi fick roliga grimascher som tack. Natten var kall och det var skönt att krypa ner i sovsäcken i tältet."

måndag 17 mars 2008

SNÖ!!!

Så alla barn, nu kan ni sluta skicka önskelistor till tomten och istället skicka dem till mig. Jag kan göra en LO om att godis bara äts på lördagar och VIPS så är det tillåtet resten av veckan ;-)


Ja, Jag är övertygad om att det var min snöfattiga LO som gjorde susen. Snön kom!!! Bättre sent än aldrig! I morse gick vi upp extra tidigt för att hinna med att leka ute i snön innan dagis. För i den här delen av landet brukar snön inte bli långvarig. Men nu verkar det faktiskt som det blir lite snölek även efter dagis. Tjoooohooooo!!!

söndag 16 mars 2008

Bloggen bjuder på tårta.

Har inte så mycket mer att bjuda på än lite tårta :-) Jag älskar att baka (och äta det jag bakat *hmm*) och på helgens kalas bjöds det på kanelbullar, toscakaka, brysselkex och kolatårta. Allt hembakat såklart!



Tröståt ordentligt idag eftersom fel låt vann igår ;-) BWO borde vunnit, utan konkurrens!

torsdag 13 mars 2008

Nu kommer snön!!!

Nä, det tror jag väl egentligen inte men nog skulle det vara typiskt bara för att jag gjort denna LO som handlar om att sonen inte fick se snö EN ENDA GÅNG den här vintern. Stackars barn!!!

Tack för alla snälla kommentarer ni skriver! Jag blir lika glad varje gång!


*Var är snön?* 12*12

tisdag 11 mars 2008

En BOM i 8*8

Fortsätter scrappa gamla foton. Det här från när jag slängde mig ner från Eriksbergskranen helt frivilligt. Tycker själv att jag har en snygg och cool hoppstil :-)


*BungyJump* 8*8

måndag 10 mars 2008

Sista kollagelayouten

Fick åter igen använt ett mönstrat papper från stenåldern. Tänk vad många skumma papper man köpt på sig. Och tänk vad man betalt för dem. Nä, tänk inte på det!!!

Skulle varit mer nöjd med layouten ifall bokstäverna hade varit klarröda, men jag hade inga sådana. Det ska absolut inhandlas på mässan.

Börjar så smått längta efter bebis när jag ser fotot på nyfödde sonen. Tänk att man har en ny liten gris i famnen om ett par månader. Jag är skräckslagen och överförtjust!!!


*Året 2005* 12*12

söndag 9 mars 2008

Mer kollage

Japp, här kommer en kollage-LO till. Den här gången med foton från 2007. Sen blir det en halv LO från 2005 ;-)



Igår scrappade jag som aldrig förr. Fyra layouter blev det, med blandat resultat ;-)

Någon bloggrunda har jag inte hunnit med idag eftersom jag jobbat, men i morgon hoppas jag på både scrapping och inspiriationsrunda. Jag är lite nyfiken på om det skapats något i helgen på diverse scrapträffar som ägt rum :-)

lördag 8 mars 2008

2006 i bilder

Framkallade ett foto innehållande ett foton från varje månad under 2006. Kul att se hur sonen förändrats från en bebis på 6 månader till en liten pojke på 1,5 år.

Pillade lite längre tid på den här layouten och blev också mer nöjd än jag blivit tidigare. Den gör sig bättre i verkligheten då blinget på fotot blingar. Jag ber om ursäkt för den sneda fotograferingen, LOn höll på att blåsa bort när jag skulle fota den. När kommer våren? På riktigt?


*2006* 12*12

fredag 7 mars 2008

Scrappat!

Igår scrappade jag ett collagefoto från 2006 och blev riktigt nöjd. Idag har jag scrappat ett collagefoto från 2007 under alla de tusen reklampauser som Let´s Dance underhöll oss med i kvällens program. Layouterna kommer snart i en blogg nära dig ;-). Nu ska jag sätta mig och hoppas på att Danny får lämna Let´s Dance :-) Sen är det läggdags. Sambon är ute och jag har erbjudit honom sovmorgon (för en gångs skull), vilket antagligen betyder att min dag börjar 5.00 *snark*

Och dagens i-landsproblem. Jag ÄLSKAR verkligen mina snygga Chatterbox postboundalbum, MEN... de är så HIMLA jobbiga då man gör en layout med ett gammalt foto. Nu måste jag antingen skruva upp albumen och flytta plastfickor ELLER flytta på ca 90 layouter en och en. Shit alltså!

Och är det någon som vet var jag kan få tag på dessa album i mockaimitation? Nu hittar jag bara manchesterimitation. Hmmm...

Bild lånad från ScrapAddicted

torsdag 6 mars 2008

Nya foton!

Idag kom posten med nya foton!!! Jag har kommit på att det är roligare att skicka efter få foton ofta än att göra stora beställningar. Fotona blir på något sätt gamla och tråkiga när de ligger i "att-scrappa-högen", så det är ingen idé att göra den för stor. Idag kom foton till kanske 8-9 layouter. Ska göra något riktigt snyggt ikväll, kanske något så här snyggt ;-) Allvarligt talat, de här tre layouterna är nog de vackraste layouter jag någon gång sett! Hur gör människan??? *grön av avund* :-)

Jag bojkottar som sagt var POSTFOTO och den här gången blev det Fujidirekt. Blev lite snopen då det låg fyra försändelser på hallmattan vid lunch. Hmmm... Men det låg iallafall ingen reklam i och de tar bara 30 kr i frakt mot Postfotos 60 kr. Alltså ingen vidare vinning för miljön men åtminstone för plånboken ;-) För ca 20 normalbilder och 3 förstoringar (15x22) fick jag betala 80 kr.

tisdag 4 mars 2008

Spirrdagen

Scrappat en layout idag medan jag frostade av frysen (samtidigt som skatorna festade loss på maten på uteplatsen). Jag har inte riktigt vant mig vid att en layout nu för tiden bara tar en knapp timme att göra. Jag har inte längre inspiriation att sitta länge med en layout och klura på finurliga detaljer. Detta är både positivt och negativt, jag blir inte lika nöjd med layouterna, men jag får fler gjort.

Fotot är från oktober och spirrdagen på Liseberg. Sonen åker vikingabåtarna med en av sina kusiner.


*Kusiner* 12*12